Το Ξενοδοχείο

φωτο γιωργος οψη+δωμάτια 002 copy

Σήμα κατατεθέν της Ερμούπολης το επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει το Σύρου Μέλαθρον βρίσκεται στα Βαπόρια, την πιο αριστοκρατική συνοικία της πόλης. Η θέα από το ξενοδοχείο προς τα αρχοντικά που είναι κτισμένα στην άκρη των βράχων φλερτάροντας με τη θάλασσα, θυμίζει τη Βενετία!
Αυτή η προνομιακή θέα από τα μπαλκόνια και τους κοινόχρηστους χώρους μας, είναι ένας από τους πολλούς λόγους για να επιλέξετε αυτόν τον μοναδικό χώρο φιλοξενίας με τη μεγάλη ιστορία.
Το κτίριο που στεγάζει το Σύρου Μέλαθρον χρονολογείται από το 1857. Το 1988 ανακηρύχθηκε επίσημα ως ιστορικό μνημείο. 

Ως ξενοδοχείο το Σύρου Μέλαθρον λειτουργεί από το 1996 γράφοντας τη νέα του ιστορία.
Η ομάδα που έκανε την αποκατάσταση του κιτρίου διατήρησε την αρχική αρχιτεκτονική της πρόσοψης και διάφορα στοιχεία όπως τα μπαλκόνια από παριανό μάρμαρο, τις περίτεχνες οροφές, τις σφυρηλατημένες σκάλες και τα κιγκλιδώματα των μπαλκονιών, τα αρχαϊκά αετώματα και τις ξυλόγλυπτες μαρκίζες.

about 101 800x1200 1

Χώροι φιλοξενίας & υπηρεσίες

Το ατμοσφαιρικό λόμπι, το Roof Garden και τα δωμάτια του νεοκλασικού κτιρίου  τα οποία βλέπουν στη θάλασσα – αντλούν έμπνευση από τον 19ο αιώνα. Είναι διακοσμημένα με κομψότητα και διαχρονικό στυλ, πλήρως εξοπλισμένα και προσαρμοσμένα στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη. Υπάρχει ένα ακόμη κτίριο που μπορείτε να επιλέξετε για τη διαμονή σας, με είσοδο από το σοκάκι, το οποίο περιλαμβάνει ευρύχωρα και ψηλοτάβανα δωμάτια κατάλληλα για οικογένειες Το lobby, η πρώτη εντύπωση όταν μπαίνετε στο ξενοδοχείο, σίγουρα θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές. Με τις οροφογραφίες, τους πολυελαίους, τα μεγάλα παράθυρα με θέα στη θάλασσα, την κομψή επίπλωση και την κλασική διακόσμηση.
Το Roof Garden, όπου σερβίρεται το πρωινό, προσφέρει την καλύτερη θέα σε όλη την Ερμούπολη. Στον ορίζοντα διακρίνονται τα κοντινά νησιά των Κυκλάδων, όπως η Μύκονος, η Τήνος, η Νάξος και η Πάρος. Το πέρασμα των πλοίων προσθέτει ακόμη περισσότερη γοητεία στο σκηνικό. Η ταράτσα μας είναι γεμάτο αρωματικά φυτά και λουλούδια και ο πλούσιος μπουφές έχει εδέσματα και τοπικά προϊόντα για να δοκιμάσετε.